Acasă » Revista Presei » Scaderi de preturi la apartamente, 14 vile pentru RAAPPS si BRD- 25% din totalul pietei „Prima Casa”

Scaderi de preturi la apartamente, 14 vile pentru RAAPPS si BRD- 25% din totalul pietei „Prima Casa”

revista presei - Radu RizeaCriza si piata europeana a locuintelor. Romania – cea mai mare scadere de preturi

Romania este statul din Uniunea Europeana care a inregistrat cea mai mare scadere a pretului caselor in ultimii doi ani.

Potrivit datelor publicate de Eurostat, locuintele au fost mai ieftine cu 16,3% in ultimul trimestru 2012 comparativ cu trimestrul IV 2010. Scaderea s-a accentuat anul trecut ( -9,1% fata de -7,9% in 2011), cand pozitia de lider al deprecierii caselor a fost preluata de Spania (-12,8%).

Sursa: Capital 

BRD a vandut credite „Prima casa” de 900 mil. euro. Garanţia statului acopera o treime din portofoliul de imobiliare al bancii

  BRD, a doua banca din sistem dupa activele deţinute, a vandut credite imobiliare de peste 900 mil. euro prin programul „Prima casa”, adica aproximativ un sfert din finanţarile acordate de banci cu garanţia statului in ultimii patru ani. Conform datelor din raportul anual al bancii, BRD avea la sfarşitul lunii decembrie 2012 un portofoliu de credite imobiliare de echivalentul a 1,4 mld. euro.

Sursa: Ziarul Financiar 

Piata imobiliara: cum au evoluat in 2012 preturile declarate la notari

Datele publicate recent de Institutul National de Statistica arata o evolutie cel putin ciudata a preturilor pe piata imobiliara in ultimul trimestru al anului trecut, in Bucuresti, pretul mediu al apartamentelor majorandu-se, iar in restul tarii scazand semnificativ, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Sursa: Hotnews.ro

Regia Protocolului de Stat pastreaza in patrimoniu 14 vile si complexe rezidentiale

Regia Protocolului de Stat (RA-APPS) va mai ramane, in centrul Bucurestiului, doar cu vilele Lac 1, Lac 2 şi Dante. In afara de proprietatile din Bucuresti, RA-APPS mai pastreaza complexul Lotus din Neptun-Mangalia cu vilele Nufarul, Trandafirul, Ghiocelul, Lotus cu anexe formate din piscina, lac, debarcader, plaja, vila Panseluţa din Neptun-Mangalia, Palatul Olaneşti cu heliport, cabana şi parc, vilele Carpaţi, Postavarul şi Izvorul din Predeal, vila Covasna, complexul Foişor din Sinaia, complexul Scroviştea cu bazin, popicarie, crama, Palatul Snagov, Palatul Primaverii, vilele Lac 1, de pe bulevardul Mircea Eliade 11-13, şi Lac 2, de pe strada Turgheniev 22-24, vila Dante şi un ansamblu de construcţii din satul Uzlina (comuna Murighiol, judeţul Tulcea)

Sursa: Evenimentul Zilei

Promoţii de Paşte la bunurile executate silit: apartament cu patru camere in Bucureşti cu 21.000 de euro şi maşini cu 2.500 de euro

Mii de bunuri executate silit, terenuri, case, apartamente şi maşini, sunt scoase la vanzare cu reduceri de preţ de pana la 60%, ca promoţie in apropierea Sarbatorilor de Paşte, potrivit datelor centralizate de portalul specializat executari.com. Astfel, preţul apartamentelor a scazut pana la 21.000 de euro plus TVA, iar preţul mediu al unei maşini este de 2.500 de euro.

Sursa: Adevarul 

Dupa cinci ani, un dezvoltator incepe construcţia a 1% dintr-un mega-proiect de apartamente

In toamna lui 2007, doua companii israeliene anuntau investitii de 500 de milioane de euro in 4.000 de locuinte la Bucuresti.

Frumoasa perioada de boom imobiliar, mana cereasca la vremea aceea pentru investitorii straini, care au venit cu planuri mari pe piata rezidentiala, s-a dus. A trecut si a lasat in urma proiecte neterminate, in faliment, preluate de banci, oameni cu avansuri platite si pierdute. O parte din investitorii dornici de profituri uriase au tinut terenurile cumparate inainte de criza pentru buruieni, iar acum, cativa sunt fortati sa valorifice terenurile prin dezvoltare.

Sursa: Economica.net 

NEPI vrea sa atraga de la acţionari aproximativ 42,5 mil.euro, printr-o majorare de capital

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa atraga de la acţionari aproximativ 500 milioane ranzi sud-africani (circa 42,5 milioane euro), printr-o majorare de capital la care vor pot participa doar anumiţi investitori.

Sursa: Economica.net 

Chirii office: Metrul patrat, din nou „de aur”. Ce cauta companiile

Primul trimestru al acestui an a marcat piata imobiliara printr-o nesperata crestere a interesului companiilor pentru inchirierea de spatii de birouri. Nivelul mai mic al chiriilor si flexibilitatea proprietarilor sunt factori care contribuie la „dezmortirea” segmentului office.

Sursa: Business24.ro 

Stefan Gheorghiu: Agentii imobiliari din Romania sunt in mare parte „simpli soferi”

Subdiviziunea pietei imobiliare rezidentiale ar trebui sa cuprinda un sir foarte lung de factori, care ar simplifica foarte mult viata cumparatorului, dar in acelasi timp ar complica viata agentilor imobiliari.

Sursa: Business24.ro 

Imobiliarii din Europa de Sud-Est, premiati la SEE Real Estate Awards

Termenul limita pentru nominalizarile la cea de-a 8-a editie a SEE Real Estate Awards, principala gala de premii din domeniul imobiliar din Europa de Sud-Est, a fost stabilit pentru mijlocul lunii aprilie.

Sursa: Ziare.com 

Mai poți citi și

Bucharest by night

Cum va deveni Bucurestiul destinatie city break si cum dau navala strainezii sa-si cumpere case in Est

Cum au evoluat chiriile locuintelor din Bucuresti Chiriile locuintelor din Bucuresti s-au redus in ultimul ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *