Acasă » Stiri » Giulesti: un cartier mai mult avantajos decat periculos

Giulesti: un cartier mai mult avantajos decat periculos

Cartierul Giulesti este de natura sa sperie multi clienti. Numai denumirea lui atrage dupa sine un avertisment legat de calitatea vecinilor si siguranta zonei. Partial adevarat, partial fals, atrag atentia specialistii. O buna parte din cartierul Giulesti este situata intr-una dintre cele mai bine cotate zone, din punct de vedere imobiliar. Proximitatea fata de mijloacele de transport in comun, centre comerciale si chiar centrul orasului, toate acestea urca preturile apartamentelor din aceasta parte a cartierului la cele mai inalte cote.

Cartierul Giulesti a fost vazut intotdeauna drept prelungirea necivilizata a zonei Crangasi. Argumente in aceasta directie sunt multe, atunci cand vorbim despre Giulesti-Sarbi. Aceasta este prima zona a cartierului, care inca are un caracter profund rural. De fapt, este exact localitatea de unde a inceput dezvoltarea urbanistica. Utilitatile au patruns greu, alimentarea cu apa si canalizarea au inceput sa fie introduse abia dupa 1990, iar lucrarile nu au fost inca finalizate. Astfel, majoritatea caselor de dupa Institutul Pasteur au fantani si fose septice in curte. Exista insa o granita nevazuta, dupa care toata aceasta realitate se schimba.

„Partea dinspre bulevardul Constructorilor, care merge pana la Prunaru, nu este deloc o zona rau famata. Sunt blocuri, centre comerciale, banci… Nu ai probleme cand mergi pe strada, indiferent de ora. Doar dupa Bulevardul Constructorilor incep sa scada preturile”, spune Letitia Tudorin, agent imobiliar Aisiel.

Zona Giulesti-Sarbi inca are un puternic aer rural

Giulesti-Sarbi sta prost si la alte capitole, precum centre comerciale, sanatate sau invatamant. Astfel, exista o singura gradinita si numai doua scoli generale. Nici cabinetele medicale nu sunt suficiente, iar o mare parte dintre sosele si strazi sunt necorespunzator intretinute. Aceasta portiune a cartierului comunica cu restul orasului numai prin Calea Giulesti, iar locuitorii cartierului au la dispozitie cateva linii de autobuz si una de tramvai. Lucrurile se schimba complet in cealalta parte a cartierului, langa Podul Grant.

„Apartamentele sunt bine cotate langa Podul Grant, este practic prelungirea Crangasiului. Zona este foarte buna, foarte usor accesibila, poti ajunge cu usurinta oriunde, chiar si in centru, pana la Victoriei faci zece minute cu masina. Sunt foarte multe supermarketuri, este Piata Crangasi, doua statii de metrou in apropiere – Crangasi si Basarab. Cei care nu cunosc partea aceasta insa au impresia ca este o zona indepartata a Bucurestiului. Dar am intalnit persoane care au vrut sa se mute din Crangasi in Giulesti, pentru ca le placea mult mai mult zona, spuneau ca traficul este mult mai linistit ca nu sunt atat de afectati acolo de poluarea fonica”, arata Letitia Tudorin.

Preturile variaza intre 50.000 si 60.000 euro, pentru acelasi tip de apartament

Astfel preturile apartamentelor in cartier pot varia intre 50.000 si 60.000 euro pentru doua camere, in functie de zona in care este situat si de calitatea blocului.

„In Giulesti, cele mai multe blocuri sunt cu patru etaje, construite in perioada 1960-1968. Oamenii se sperie de vechimea lor, blocurile sunt considerate fragile, pentru ca au supravietuit cutremurului, dar sunt blocuri solide, bine construite”, continua oficialul Aisiel.

In zona buna a cartierului sunt si mai multe clinici medicale private precum si Spitalul Giulesti, scoli modernizate, spatii verzi si chiar parcuri acvatice. De altfel, apa este una dintre marile probleme ale zonei.

„In vecinatatea raului Dambovita si a Lacului Morii, din cauza ridicarii panzei freatice, cea mai mare parte dintre terenurile din sudul Caii Giulesti sunt inundabile. In aceasta situatie, multe dintre suprafetele libere nu permit construirea. In schimb, in nord-est, spre Triaj si Gara 16 Februarie, se continua dezvoltarea unor incinte industriale si depozite”, arata Rodica Manea, oficial Manea Imob.

In ultimii ani, loturile de teren din zona au atras o atentie deosebita din partea investitorilor, care au construit mai multe ansambluri rezidentiale. Odata cu aceasta miscare, s-a observat si o revolutie pe partea utilitatilor, iar apa curenta, canalizarea si gazele au devenit o realitate pentru locuitori.

sursa: Imopedia.ro

Mai poți citi și

cartier ANL Bucuresti

Se construiește un bloc nou ANL în București

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a atribuit la începutul lunii mai contractul pentru execuția unui ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *