Acasă » Arhitectura si Design » Cea mai mare cladire din lume

Cea mai mare cladire din lume

De 3 ori mai mare decat Pentagonul, de 5 ori mai mare decat Casa Poporului, de 20 de ori mai mare decat Opera din Sydney.. Cam astea sunt dimensiunile celei mai mari cladiri din lume, recent inaugurata in Chengdu din provincia Sichuan din China.  Constructia are 19 milioane de metri patrati, 500 de metri lungime, 400 de metri latime si este inalta de 500 de metri. 
cea mai inalta cladire din lume

Cifrele sunt impresionante: cladirea are 400000 de metri patrati de spatii comerciale, a fost construita in (numai!) 3 ani, gazduieste numeroase mall-uri, doua hoteluri de cinci stele, o expozitie de arta moderna, un complex universitar, sali de conferinte, 14 cinematografe, un patinoar si un aqua-parc, precum si o plaja artificiala de 400 de metri. Si pentru ca tacamul sa fie complet, cladirea ( care de fapt este un adevarat oras), dispune si de un soare artificial, creat dupa o tehnologie unica, elaborata in Japonia, si care va incalzi si lumina interiorul cladirii.

 

Mai poți citi și

Casa care se transforma

Casa care se transforma – 24 de camere intr-una singura

Gary Chang este un arhitect specializat in transformarea apartamentelor mici. Ce l-a determinat sa isi ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>